Remarketing

7Digits is gespecialiseerd in de remarketing van ICT materiaal.

In beginsel hoofdzakelijk hardware afkomstig uit datacentra zoals servers, netwerkmaterialen, storageoplossingen en UPS’en. Vandaag de dag en met name op verzoek van vele tevreden opdrachtgevers gaat het om ICT apparatuur in de breedste zin van het woord.

Remarketing en refurbishment houdt bij ons in; maximaal hergebruik van ICT materiaal tegen de beste condities.

Heeft u afgeschreven of overtollige hardware? 7Digits is uw partner!

7Digits specialist in remarketing en refurbishment van ICT hardware.

Remarketing: Ons proces

  1. Inkoop
  2. Datavernietiging
  3. Testen
  4. Opknappen
  5. Verkoop

Met ons proces maken wij het mogelijk om de maximale waarde te realiseren van de afgeschreven hardware.

Na binnenkomst van de gebruikte hardware ontdoen we de items van hun data. Nadat de items geen data meer bevatten, worden deze items getest. Bij het testen worden de items opgeknapt om deze vervolgens klaar te zetten voor de verkoop. Soms is het artikel onverkoopbaar, maar dan zijn er altijd componenten die hergebruikt kunnen worden. Deze onderdelen demonteren en verkopen we via onze verkoopkanalen. Onbruikbare onderdelen en materialen gaan naar de recycling. Het recycleproces is geheel uitbesteed en voldoet volledig aan de Europese WEEE wetgeving. Uiteindelijk wordt uw versleten toetsenbord of tien jaar oude server gerecycled tot brandstof of grondstof. Hiermee zorgen we ervoor dat de levensduur van de IT materialen wordt verlengd. Al onze processen voldoen aan de norm van ISO9001, ISO14001 en 27001.

7Digits levert kwaliteit

Alle binnengekomen items worden voorzien van een unieke barcode. Tijdens het gehele proces worden alle belangrijke informatie opgeslagen op de barcode. Bijv. de technische specificaties en (eventuele) mankementen. Alles wordt stuk voor stuk grondig gewiped en getest. Alleen de beste produkten verdienen een plekje in onze voorraad.

Iedere testprocedure is ontwikkeld door een van onze technici. Deze testmethodes worden in ons systeem opgeslagen en worden steeds verbeterd.

Produkten die onze hoge kwaliteitsstandaard niet halen, maar functioneel wel in orde zijn ( b.v.  in geval van gebruikschade ) worden niet zomaar weggegooid. Deze klasse materialen worden 1 maal per 2 maanden geveild samen met een groot scala aan andere ICT items uit onze voorraad. De veiling bestaat uit “low- en high end” ICT items. Met trots vermelden wij dat 7Digits een partnerschap is aangegaan met Europa’s grootste industriële veilinghuis.