Milieuvriendelijk einde van een datacenter

Milieuvriendelijk einde van een datacenter

Milieuvriendelijk einde van een datacenter

De klanten van Cloud Provider waren vooraf geïnformeerd dat er afscheid werd genomen van het oude cloudplatform. Alle klanten waren reeds gemigreerd naar een moderner en sneller platform in de cloud.

Na deze migratie kon het oude datacenter ontmanteld worden. In oktober 2020 is de stap gezet om fysiek naar het datacenter te gaan en de apparatuur te ontkoppelen en de apparatuur te verwijderen.

Ontkoppelen, afvoeren en data verwijderen

Vanwege eerdere ervaringen met afvoer van verouderde apparatuur is er opnieuw contact opgenomen met 7Digits voor een eerste inventarisatie. Op basis van de registratie van Cloud Provider is er vlot een waardebepaling gedaan voor de oude apparatuur. Daarnaast is afgesproken dat 7Digits de apparatuur ophaalt uit het datacenter, deze inpakt en professioneel en veilig de data verwijdert. Na overeenstemming over de offerte en het proces is er in het datacenter begonnen met de ontmanteling van het datacenter. Door dit proces direct vanuit het datacenter uit te voeren, met eigen vervoer garandeert 7Digits volledige en veilige verwijdering van eventuele data. Zo krijgen gebruikers ook de garantie dat apparatuur veilig verwijderd is.

1 Partner

7Digits is de partner voor ICT remarketing. Wij werken milieuvriendelijke en zijn ingericht op maximaal hergebruik van IT apparatuur. Ook Cloud Provider heeft deze ambitie en daarom werken we graag samen. Naast energiezuinige datacenters beheren en het gebruik van groene stroom is het ook belangrijk om aandacht te hebben voor het milieu, niet alleen bij de installatie van nieuwe apparatuur, juist ook bij het recyclen!

Over Cloud Provider:

Cloud Provider is opgericht in 2008, toen bijna niemand nog wist wat “cloud” in de IT-wereld betekende. Het doel is complexe hosting-infrastructuur simpel, bereikbaar en betaalbaar te maken. Als Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS) provider levert Cloud Provider de bouwstenen om online projecten tot een succes te maken: virtuele servers en containers met een hoge performance, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Bovenop de hoogwaardige infrastructuur, kun je van Cloud Provider vergaande ondersteuning verwachten. Self-managed cloud hosting met deskundige hulp en advies.

Share this post