IT remarketing voor Proxsys

Remarketing apparatuur Proxsys

IT remarketing voor Proxsys

Vanwege toenemende vraag naar afvoer en remarketing van computer hardware zijn we met 7Digits in gesprek gekomen. De samenwerking bevalt ons al 3 jaar goed.

Aan het woord is Otto van den Berg, TD Manager bij Proxsys.

Tijdens onze zoektocht hebben we met zo’n 4 partijen contact gehad. Wat wij belangrijk vonden was dat de nieuwe partner de juiste certificering had, ISO 9001 en 27001. We hebben intern en externe audits uitgevoerd. Om de service aan onze klanten zo goed mogelijk te waarborgen was dit een must. De contacten met 7Digits zijn fijn, de communicatie is helder en de lijntjes zijn kort.

In het begin was het belangrijk om met elkaar het gesprek in te gaan en af te tasten hoe de samenwerking zich ging ontwikkelen. Ik heb 7Digits bezocht in Pijnacker om persoonlijk te zien met wie ik zaken ging doen en om zelf te zien hoe er met de apparatuur van onze klanten en onze apparaten omgegaan werd. Tijdens de rondleiding door de loods heb ik de goederenontvangst gezien, de afgesloten ruimte waar de spullen worden opgeslagen, maar ook de data wipe faciliteiten en de technische dienst.

Het proces van remarketing

Het proces verloopt zeer vlot: we melden de goederen, alles staat op de lijst. 7Digits haalt de goederen met eigen vervoer op. Op locatie van 7Digits wordt de 1e check uitgevoerd, de apparatuur wordt geregistreerd in het systeem, van een uniek id voorzien en de data wordt veilig verwijderd. Bij Proxsys bewaren we de apparatuur in een afgesloten ruimte totdat 7Digits deze komt ophalen. Veiligheid gegarandeerd!

In de afgelopen 3 jaar is er al verschillende apparatuur opgehaald, meestal omdat deze end-of-life is, gedateerd is of defect is. We werken met 7Digits samen omdat zij dichtbij zitten en goed bereikbaar zijn. Hun manier van werken in combinatie met de ISO certificering garandeert ons dat zij data veilig verwerken en bijvoorbeeld conform hoge standaarden secuur wipen. 7Digits beschikt daarnaast over eigen vervoer waardoor de gehele keten secuur is.

Als Proxsys vinden we het daarnaast ook belangrijk dat een leverancier op een goede manier apparatuur ontmanteld en verwerkt. Zowel 7Digits als Proxsys hebben circulair en groen werken hoog in het vaandel staan.

Het is belangrijk om na te denken over wat er met verouderde apparatuur nog mogelijk is. Wellicht is het voor onze klant niet meer te gebruiken, maar heeft iemand anders er nog wel plezier aan. Het is fijn om te zien dat bijvoorbeeld laptops vaak nog wel gebruikt kunnen worden door andere gebruikers.

We hebben eenmalig een uitstap gemaakt naar een andere partij. Het proces liep destijds niet helemaal goed. Deze stap beviel ons overigens geheel niet en we zijn met 7Digits in gesprek gegaan. We hebben een traject opgestart om het proces verder te verbeteren en zijn nu tevreden hoe het loopt.

Heldere rapportage

Van 7Digits ontvangen we nu een verslag zodat wij weten wat er met de aangeleverde apparatuur is gedaan. Intern bij Proxsys delen we dit weer op Yammer om onze collega’s te informeren. Het mooie hiervan is dat wij zien wat er met de apparatuur / data dragers is gedaan en dat we een terugkoppeling kunnen geven aan collega’s. Mijn collega’s kunnen dit weer met klanten bespreken. Zo komt de boodschap bij iedereen aan.

Er valt altijd iets te verbeteren overigens. Zo onderzoeken we of het mogelijk is om in de toekomst direct in de portal van 7Digits de zendingen aan te melden. Hiermee winnen we tijd aangezien data niet dubbel hoeft te worden ingevoerd en wij kunnen eenvoudig een de verwerkingen downloaden waarbij alles volledig herleidbaar is.

Over Proxsys

Otto werkt al 13 jaar bij Proxsys, begonnen als Netwerk Engineer bij de afdeling projecten voor installatie van netwerkapparatuur en telefonie, doorgeschoven naar interne functies als Managed Service Engineer, Assistent Projectleider en nu als TD Manager.

Het is onze missie om in het complexe ICT-landschap een ondernemer op weg te helpen. Want wij weten hoe dat landschap er in de toekomst uit ziet. En dat dat niet langer één wereld is. Dat een bedrijf in de ‘cloud’ moet kunnen werken, maar kritieke software en gevoelige data liever in eigen huis houdt. Wij zijn de enige die een organisatie feilloos kan laten werken in ál die werelden. Ze veilig aan elkaar knoopt en zorgt dat de automatisering dan ook écht werkt. Die betrouwbaarheid mag je ook verwachten als je kiest voor de allerbeste automatisering. Want je kiest Proxsys voor alles. Anders niet.

Kijk voor meer informatie op www.proxsys.nl.

Share this post