Datavernietiging

Uw data gratis en professioneel vernietigd

U moet er niet aan denken dat uw data ‘op straat’ komt te liggen en wij ook niet Daarom hebben wij een proces ontwikkeld waarbij iedere datadrager van een sticker met barcode wordt voorzien. Hier wordt stap voor stap allerlei informatie zoals serienummer, type, testresultaat, wipemethode en meer aan toegevoegd. Een certificaat van datavernietiging kan op verzoek aan u worden toegezonden. 7Digits is zeer ervaren in het blijvend vernietigen van data. Wij bieden u drie professionele datavernietingsmethodes. Elke vorm van datavernietiging heeft zijn eigen vernietigingsniveau.

Heeft u ICT apparatuur met gevoelige data?
7Digits is uw partner in datavernietiging!

7Digits is zeer ervaren in het blijvend vernietigen van data. Neem contact op voor extra informatie.

1. Software-methode*

De data wordt met behulp van speciale software digitaal en blijvend vernietigd. Dit gebeurt met behulp van erkende methodes zoals DoD of NIST. Het voordeel van deze methodes is dat uw datadrager nog volledig in orde en daardoor weer inzetbaar is. De gebruikte vernietigingsalgoritme’s zijn door veiligheidsinstaties goedgekeurd en desgewenst kan aan u een certificaat van vernietiging worden toegestuurd.

2. Hardware-methode*

We kunnen de datadrager met behulp van een degausser ook fysiek vernietigen. Nadeel is dat de datedrager (harde schijf of tape) na deze behandeling defect en dus niet langer meer herinzetbaar is. Onze degausser is ontwikkeld door renommeerd fabrikant Kroll Ontrack en heeft goedkeuringen ontvangen van onder meer de Engelse- en Duitse informatiebeveiligingsautoriteiten, alsmede de NAVO.

3. Degausser-methode op locatie

Wij durven en kunnen wel 100% vernietigingsniveau garanderen als wij bij u ter plaatse met een mobiele scan unit en degausser de datadragers vernietigen. Na afloop ontvangt een rapport met alle serienummers van de vernietigde datadragers. Dit rapport wordt door een medewerker van 7Digits en uw bedrijf ondertekend. Vraag naar de mogelijkheden en tarieven voor deze methode.

* Helaas mogen wij u bij deze methodes geen 100% veiligheidsgarantie geven. Dit vanwege de theoretische mogelijkheid dat er tijdens het transport iets mis zou kunnen gaan. Bijvoorbeeld een verkeersongeluk waardoor de apparatuur uit de auto zou kunnen vallen en op straat komt te liggen.

– Alle schijven die niet herinzetbaar blijken te zijn worden uiteindelijk gerecycled alwaar ze eerst door een shredder gaan –