Datavernietiging

Datavernietiging: vertrouwelijk, verantwoord en gecertificeerd

Veel bedrijven en instanties werken met bedrijfs- en persoonsgegevens die gevoelig kunnen zijn. Die data wordt opgeslagen op harde schijven, USB of andere hardware. Investeert u in nieuwe hardware en verkoopt u de oude hardware als gebruikte hardware? Gooi uw data dan niet zomaar op straat, maar kies voor één van onze methodes van datavernietiging. Met professionele dataverwijdering voorkomt u datalekken en imagoschade. Uw gegevens worden veilig en voorgoed verwijderd met de datavernietiging van 7Digits. 

Het is van groot belang om niet luchtig met dataverwijdering om te gaan. Daar wilt u een professionele en ervaren partij voor inschakelen. Bij 7Digits zijn we ervaren in het blijvend vernietigen van data, door o.a. het gebruik van erkende wipe protocollen. Maar we bieden u nog meer professionele datavernietingsmethodes.

datavernietiging

Wilt u de data op uw harde schijf vernietigen? 7Digits is expert in datavernietiging!

Betrouwbare en gecertificeerde vernietiging datadragers.

1. Software-methode*

De data wordt met behulp van speciale software digitaal en blijvend vernietigd. Dit doen wij met erkende methodes zoals DoD of NIST. Het voordeel van data vernietigen op deze wijze is dat uw datadrager daarna weer inzetbaar is. De gebruikte algoritmes zijn door de veiligheidsinstanties goedgekeurd. Ook ontvangt u desgewenst een certificaat van datavernietiging.

2. Hardware-methode*

Fysiek data vernietigen met behulp van een degausser. Met deze methode ontmantelen we uw datadrager en daardoor is hij niet meer herinzetbaar. Onze degausser is ontwikkeld door gerenommeerd fabrikant Kroll Ontrack en heeft goedkeuring ontvangen van onder meer de Engelse- en Duitse informatiebeveiliging autoriteiten, alsmede de NAVO. Daar zijn we trots op. Zo bieden wij u een veilige en verantwoorde dataverwijdering.

3. Degausser-methode: datavernietiging op locatie

Wij garanderen u 100% vernietigingsniveau met datavernietiging op locatie.  Uw datadragers worden ter plekke vernietigd met een mobiele scan-unit en degausser. Na afloop ontvangt u een rapport met alle serienummers van de vernietigde datadragers. Dit rapport wordt door u en 7Digits ondertekend. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

* Helaas kunnen we bij methode 1 en 2 geen 100% veiligheidsgarantie bieden. Dit vanwege de theoretische mogelijkheid dat er tijdens het transport iets mis zou kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, waardoor de apparatuur uit de auto valt en op straat kan komen te liggen.

Alle datadragers die niet herinzetbaar zijn, gaan eerst door een shredder en worden uiteindelijk gerecycled.